Európa-bajnok a magyar infláció

gazdaság
2023 január 18., 11:58

Magyarországon volt a legmagasabb az infláció decemberben az EU-ban, 25 százalék, derül ki az Eurostat jelentéséből. Hazánkat Lettország és Litvánia követi, 20,7 százalékos, illetve 20,0 százalékos pénzromlással.

Az euróövezetben tovább csökkent az infláció, a novemberi 10,1 százalék után 9,2 százalékot mértek decemberben.

Az EU-ban 10,4 százalékos volt a decemberi infláció a novemberi 11,1 százalék után, szemben az egy évvel korábbi 5,3 százalékkal. A legalacsonyabb inflációt Spanyolországban regisztrálták decemberben, 5,5 százalékosat. Luxembourgban 6,2 százalékos, Franciaországban 6,7 százalékos volt a decemberi infláció. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.