Év végére a nem lakossági áram ára háromszorosára nőtt, a cégek nem nagyon tudtak spórolni

gazdaság
2023 január 18., 10:17

A magyar üzleti szektorban csökkent a felhasznált villamosenergia mennyisége, ezt a jóval magasabb villamosenergia-árak, valamint a szektor kisebb gazdasági teljesítménye okozza, írja a GKI alapján a hvg.hu.

2022 júliusától a fogyasztás trendszerűen visszaesett, ebből kifolyólag négy hónap alatt, tehát novemberre 8 százalékkal kisebb volt a villamosenergia-felhasználás. A 2022 novemberét megelőző egy évben összesen 6 százalékkal esett vissza a fogyasztás a nem lakossági szektorban.

Ez azonban nem jelentette azt, hogy a cégek tudtak volna spórolni az energiaszámlán, írja a lap: a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai azt mutatják, hogy a nem lakossági felhasználók által a piacon vásárolt villamos energia ára 94 Ft/kWh volt 2022 novemberében, ami háromszorosa a 2021. novemberi 32 Ft/kWh árnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.