Felhagytak a túlélők keresésével a dnyiprói lakóépületnél, amit rakétatámadás ért

háború
2023 január 18., 10:36
comments 1

Szerdán befejezték a lehetséges túlélők keresését az észak-ukrajnai Dnyipróban, miután orosz rakétatámadás ért egy lakótömböt a városban, írja a Euronews. A mentést végzők szombat óta kutattak a lakóépület romjai között sérülteket vagy elhunytakat keresve.

A támadásban 45-en vesztették életüket, 19-en pedig eltűntek és még mindig nincsenek meg. Az orosz közösségi médiában megjelent posztok szerint az épület romjainál többen már hétfőn elkezdtek megemlékezni az áldozatokról.

Az ukrán hadsereg szerint az épületet egy orosz X-22-es rakéta találta el. A Kreml tagadja, hogy célzott támadás történt volna. Az Európai Unió gazdasági miniszterei csütörtökön tárgyalnak az orosz-ukrán háború gazdasági hatásairól Brüsszelben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.