Sok boltban áruhiány van az árstopos termékekből

belföld
2023 január 18., 07:30

Hiába a készletezési rendelet, továbbra is hiány van az árstopos termékekből a boltok egy részében – írja a 24.hu az RTL Híradójára hivatkozva.

Három hete jelent meg a közlönyben, hogy az árstopos termékekből duplázniuk kell a készleteket a kereskedőknek, a rendeletbe azt írták, „szükség esetén”. Utóbbi a Nemzeti Kereskedelmi Szövetség nem egyértelmű, ezért pontosítást kértek a kormánytól.

Az RTL Híradójában bemutatott felvételek szerint a vásárlók sok helyen üres polcokkal találják magukat szembe, amikor tojást, lisztet vagy cukrot akarnak venni. Egy vevő a Híradónak azt nyilatkozta, délelőtt kell menni a boltba, mert délután „reménytelen”.

Nagy István agrárminiszter az Indexnek kedden azt mondta, „a hatósági árak nélkül a legjobban rászoruló társadalmi rétegek esetében 30 százalékkal emelkednének az élelmiszerköltések”. A GKI szerint a miniszter téved, azt mondják, az árstop miatt jobban emelkednek a nem árstopos termékek. A GKI vezérigazgatója úgy fogalmazott, „az elnyomorodás felé tartanak a legszegényebbek”.