Szijjártó: Ez a háború rossz. Ezt már egyértelművé tettem az orosz félnek is, amikor tárgyaltunk, hogy ez rossz, és fejezzék be

POLITIKA
2023 január 18., 06:14
comments 74

„Ez a háború rossz. Ezt már egyértelművé tettem az orosz félnek is, amikor tárgyaltunk, hogy ez rossz, és fejezzék be,” mondta a magyar külügyminiszter a CNBC-nek adott interjúban a davosi Világgazdasági Fórumon. Szijjártó Péter a szankciók ügyében hozzátette:

„Elítéljük a háborút, békét akarunk, de a kérdés az, hogy a szankciók segítettek-e nekünk - a nemzetközi közösségnek, Európának és így tovább -, hogy közelebb kerüljünk a békéhez. Én azt hiszem, nem segítettek. Elítéljük a háborút, de nem szabadna magunknak többet ártani, mert a végén nekünk kell hozzájárulnunk Ukrajna újjáépítéséhez, azonban ha tönkretesszük a saját gazdaságainkat, akkor nem leszünk abban a helyzetben, hogy segítsük Ukrajna újjáépítését.”

Arra a kérdésre, hogy Magyarország EU-tag marad-e hosszútávon, Szijjártó úgy válaszolt, hogy "természetesen."

„Mi, Magyarországon immár tizenkét és fél éve vagyunk hivatalban, jobboldali, sikeres kormányként, amely mindenképpen szembemegy a fősodorral, és Brüsszel ezt gyűlöli. Azt mondják, hogy nincs szabad média az országban. De van, csak nem teljes mértékben liberális kötődésű – fele-fele arányban konzervatív, illetve liberális. Viszont szabad, sokszínű, sokkal inkább, mint Európában,”

mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.