Galambok alá rejtették a csempészcigit egy kisbuszban

bűnügy
2023 január 19., 08:17

Kétszázhúsz doboz zárjegy nélküli cigarettát rejtett galambok alá egy bolgár férfi, akit az M7-es autópályán ellenőriztek a NAV munkatársai. A furgonban hamis ruhákat és ismeretlen eredetű alkoholt is találtak.

A NAV közleménye szerint Bulgáriából Olaszországba tartott négy utasával az a bolgár kisbusz, amit a pénzügyőrök az M7-es autópálya Fejér vármegyei szakaszán állítottak meg. A raktérben két kartondobozban élő galambokat találtak, alattuk pedig 220 doboz zárjegy nélküli cigarettát és 256 különféle márkajelzésű pulóvert, nadrágot és 70 liter ismeretlen eredetű alkoholt.

Az egyik utas azt mondta a pénzügyőröknek, hogy a raktérből előkerült madarak, a cigaretta és az alkohol is az övé, azokat Olaszországba akarta vinni. A sofőr a hamisított ruhákról nem tudott, azokat elmondása szerint postacsomagként szállította.

A pénzügyőrök a több mint kilenc és félmillió forint értékű árut lefoglalták, és jövedéki törvénysértés, valamint iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak. (MTI)