Ha nem volna elég az infláció, még az adókat is emelték országszerte

Lezárt tartalom a Kör tagjainak gazdaság
január 19., 19:32
comments 3

A 2021 óta tartó adóbevezetési, valamint adóemelési tilalmat 2023-tól eltörölte a kormány, ami arra ösztönözheti a települési önkormányzatokat, hogy újra éljenek az adóemelésre, valamint az új adónemek bevezetésére vonatkozó jogukkal - írta decemberi elemzésében a PwC Magyarország. Lehetetlen feladat átnézni 3200 önkormányzat helyi rendeleteit, de rövid keresgélés után is egyértelműnek tűnik, hogy a budavári önkormányzattól a Tolna megyei Őcsény faluig bőven akadt olyan önkormányzat, amely élt az adóemelés jogával.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt