Egy rakás rajongó ábrándult ki hirtelen a woke-homoszexuális aktivistának hitt Pink Floydból, mert nem ismerik a világ leghíresebb lemezborítóját

idióta rekordok
2023 január 20., 12:09
comments 30

A poptörténet egyik leghíresebb lemezborítója, egyben úgy általában az egyik legismertebb kép a világon a Pink Floyd 1973-as, Dark Side Of The Moon című albumának Storm Thorgerson által tervezett borítója. (Magát a prizmát George Hardie rajzolta):

photo_camera í

A lemez 50. születésnapjára új box set verziót adnak ki belőle, az együttes emiatt megváltoztatta a facebookos profilképét erre az eredeti lemezdizájn által inspirált kortárs grafikára:

Ami a rajongók (illetve magukat rajongónak mondó kommentelők) egy részéből csodálatos reakciót váltott ki: simán csak felháborodtak vagy felháborodottan szakítottak az együttessel, amiért az beállt olcsó woke/buzi propagandistának.

Ha annyira romlatlanul naiv lennél: igen, pusztán azért, mert az átmeneti új profilképük szivárványszínű elemet tartalmaz.

A profilképes bejegyzés kommentszekciója azóta a várható módon alakul: mindenki arról kommentel, hogy mekkora ökörséget kommentelt a másik.

A legeslegjobbak azok az al-threadek, amikben a homofób kommentjeik miatt helyretett felhasználók ilyen utóvédharcokat folytatnak:

Miközben néhányan arról kommentelnek, hogy erről az egész témáról eleve semmi értelme kommentelni, hiszen a Pink Floyd - függetlenül a DSOTM borítógrafikájától - eleve mindig kiállt a melegek mellett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.