Nem kötötte be a biztonsági övet a brit miniszterelnök, megbüntették

külföld
2023 január 20., 19:31

Megbírságolták Rishi Sunak brit miniszterelnököt, amiért a mozgó autóban nem kötötte be a biztonsági övét, miközben egy videót forgatott a közösségi médiára. Sunak korábban bocsánatot kért az incidensért, mondván, hogy „hibásan ítélte meg a szituációt.”

Azok, akik nem kapcsolják be a biztonsági övet, amikor az rendelkezésre áll, 100 font helyszíni bírsággal sújthatók. Ez 500 fontra emelkedhet, ha az ügy bíróság elé kerül.

Az említett videó:

link Forrás

Ez a második alkalom, hogy Sunakot megbüntették. Pénzügyminiszter korában Boris Johnsonnal és feleségével együtt bírságolták meg, mert megszegte az érvényes koronavírus-szabályokat azzal, hogy részt vett az akkori miniszterelnök születésnapi összejövetelén a Downing Streeten. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.