Toadzilla lehet a világ legnagyobb varangya, de ne aggódjon, önt már nem tudja bántani

ÁLLAT
január 20., 6:58
comments 3

Megtalálták a világ legnagyobb varangyosbékáját egy ausztráliai esőerdőben, írja a BBC. A Toadzilla névre keresztelt óriásvarangy akkorára nőtt, hogy az erdészek először hamisítványnak hitték. A varangyok mindent megesznek, ami a szájukba fér, de ne aggódjon, a közel háromkilós szörny önt már nem tudja bántani:

Toadzillát sajnos elaltatták a természetvédők. Az állat hatszor akkora volt, mint egy átlagos varangy, egy 1991-ben talált svédországi béka, Prinsen rekordját döntötte meg a méreteivel. Ausztráliában rengeteg gondot okoznak a varangyosbékák: mivel nincs természetes ellenségük, igencsak túlszaporodtak, számuk közel kétmilliárd lehet.

photo_camera Toadzilla, a világ legnagyobb varangya Fotó: QUEENSLAND DEPARTMENT OF ENVIRONMENT AND SCIENCE

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt