Több száz embert kellett evakuálni, amikor tűz ütött ki Szöul egyik nyomornegyedében

külföld
január 20., 06:06
comments 2

Mintegy ötszáz embert evakuáltak pénteken, amikor tűz ütött ki Gurjongban, Szöul egyik nyomornegyedében, ahol összetákolt bódékban élnek az emberek. A tüzet öt óra alatt tudták megfékezni. A lángok 2700 négyzetméteren mintegy 60 lakóhelyet pusztítottak el - számolt be róla a tűzoltóság.

A mentésben 800 tűzoltó, rendőr, katona és tíz helikopter is részt vett. Személyi sérülést vagy halálos áldozatot nem jelentettek. A helyszínre látogató szöuli polgármester elrendelte a tűzben érintett családok átköltöztetését. Jun Szokjol dél-koreai elnök, aki jelenleg a davosi Világgazdasági Fórumon vesz részt, arra szólította fel az illetékeseket, hogy mindent kövessenek el a károk minimalizálása érdekében.

A gazdag Gangnam negyed mellett található Gurjongban sok bódé épült gyúlékony anyagból, ezért a terület nagyon tűzveszélyes. A szöuli kormány a 2014-es tűzvész óta tervezi a terület újjáépítését, de ez mindeddig nem tudott megvalósulni a földtulajdonosok, a lakók és a hatóságok közötti huzavona miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.