Népszava: Varga Juditot is meg akarják hallgatni a Pegasus-botrány tényfeltárói

POLITIKA
2023 január 21., 07:19
comments 16

A Népszava úgy tudja, hogy február 20-21-én Magyarországra látogatnak a Pegasus lehallgatási botrányok kivizsgálására megalakult európai parlamenti különbizottság tagjai, hogy találkozzanak Varga Judit igazságügyi miniszterrel és Péterfalvi Attilával, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökével. A delegáció emellett civil szervezetekkel és kémprogram által lehallgatott személyekkel is egyeztetni fog. A bizottság tényfeltárói eddig jártak a Pegasust fejlesztő NSO izraeli székhelyén, valamint Lengyelországban, Görögországban és Cipruson. A bizottság jelentésének, és az egyes országoknak szánt ajánlások tervezetét a keddi ülésen fogja ismertetni a holland liberális Sophie in’t Veld. Az előkészítő dokumentum szerint a magyar hatóságoknak többek közt azt javasolja, hogy

állítsák helyre a független felügyeleti szerveket és hajtsák végre az Emberi Jogok Európai Bírósága által hozott ítéletet, amely megállapítja, hogy a NAIH nem képes ellátni a kémprogramok használatának független felügyeletét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.