Népszava: Varga Juditot is meg akarják hallgatni a Pegasus-botrány tényfeltárói

POLITIKA
január 21., 7:19
comments 21

A Népszava úgy tudja, hogy február 20-21-én Magyarországra látogatnak a Pegasus lehallgatási botrányok kivizsgálására megalakult európai parlamenti különbizottság tagjai, hogy találkozzanak Varga Judit igazságügyi miniszterrel és Péterfalvi Attilával, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökével. A delegáció emellett civil szervezetekkel és kémprogram által lehallgatott személyekkel is egyeztetni fog. A bizottság tényfeltárói eddig jártak a Pegasust fejlesztő NSO izraeli székhelyén, valamint Lengyelországban, Görögországban és Cipruson. A bizottság jelentésének, és az egyes országoknak szánt ajánlások tervezetét a keddi ülésen fogja ismertetni a holland liberális Sophie in’t Veld. Az előkészítő dokumentum szerint a magyar hatóságoknak többek közt azt javasolja, hogy

állítsák helyre a független felügyeleti szerveket és hajtsák végre az Emberi Jogok Európai Bírósága által hozott ítéletet, amely megállapítja, hogy a NAIH nem képes ellátni a kémprogramok használatának független felügyeletét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt