Törökország lemondta a svéd védelmi miniszter látogatását

külföld
2023 január 21., 10:36
comments 31

Törökország lemondta a svéd védelmi miniszter ankarai látogatását, miután a svéd hatóságok engedélyt adtak egy stockholmi tüntetésre, ahol a Koránt tervezik elégetni, közölte szombaton Hulusi Akar török védelmi miniszter. Hozzátette: "ezen a ponton értelmetlenné vált Pal Jonson svéd védelmi miniszter január 27-re tervezett törökországi útja, ezért lemondtuk a látogatást". A tervek szerint a svéd védelmi miniszter azért utazott volna Ankarába, hogy rávegye Törökországot a svéd NATO-csatlakozási kérelem ratifikálására.

A két ország közt egyre feszültebb a viszony, miután a múlt héten kurd tüntetők egy Recep Tayyip Erdogant jelképező bábut lógattak fel Stockholmban, Törökország tiltakozásul lemondta Andreas Norlen svéd parlamenti elnök ankarai látogatását. (Euronews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.