Törökország lemondta a svéd védelmi miniszter látogatását

külföld
január 21., 10:36
comments 31

Törökország lemondta a svéd védelmi miniszter ankarai látogatását, miután a svéd hatóságok engedélyt adtak egy stockholmi tüntetésre, ahol a Koránt tervezik elégetni, közölte szombaton Hulusi Akar török védelmi miniszter. Hozzátette: "ezen a ponton értelmetlenné vált Pal Jonson svéd védelmi miniszter január 27-re tervezett törökországi útja, ezért lemondtuk a látogatást". A tervek szerint a svéd védelmi miniszter azért utazott volna Ankarába, hogy rávegye Törökországot a svéd NATO-csatlakozási kérelem ratifikálására.

A két ország közt egyre feszültebb a viszony, miután a múlt héten kurd tüntetők egy Recep Tayyip Erdogant jelképező bábut lógattak fel Stockholmban, Törökország tiltakozásul lemondta Andreas Norlen svéd parlamenti elnök ankarai látogatását. (Euronews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt