Új offenzívát indítottak az oroszok Ukrajnában

külföld
2023 január 21., 14:36
comments 25
Ukrán katona Huljajpoléban 2023. január 14-én. Az orosz hadsereg egy héttel később itt indított új offenzívát a részben megszállt Zaporizzsja megyében.
photo_camera Ukrán katona Huljajpoléban 2023. január 14-én. Az orosz hadsereg egy héttel később itt indított új offenzívát a részben megszállt Zaporizzsja megyében. Fotó: DMYTRO SMOLIENKO/NurPhoto via AFP

Offenzívát indított az orosz hadsereg Ukrajna déli részén, a részben megszállt Zaporizzsja megyében. Az orosz hadsereg tájékoztatása szerint csapataik "előnyösebb vonalakat és pozíciókat foglaltak el" a megye északi részén, írja a Guardian

link Forrás

A Guardian jelentése szerint a megye területén az elmúlt hetekben fokozódott a harcok intenzitása. Zaporizzsja jelenti a szárazföldi kapcsolatot Oroszország és a 2014-ben törvénytelenül annektált Krím-félsziget között, a terület megtartása stratégiai érdeke Oroszországnak. Az ukrán hadsereg tavaly őszi sikeres herszoni offenzívájával párhuzamosan a megye megszállt részén az oroszok mélységi védelmet építettek ki, tartva egy ukrán támadástól, amely elvághatta volna Herszon megye még megszállt részét és a Krímet a többi megszállt ukrán területtől.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.