Új offenzívát indítottak az oroszok Ukrajnában

Lezárt tartalom a Kör tagjainak külföld
január 21., 14:36
comments 25
photo_camera Ukrán katona Huljajpoléban 2023. január 14-én. Az orosz hadsereg egy héttel később itt indított új offenzívát a részben megszállt Zaporizzsja megyében. Fotó: DMYTRO SMOLIENKO/NurPhoto via AFP

Offenzívát indított az orosz hadsereg Ukrajna déli részén, a részben megszállt Zaporizzsja megyében. Az orosz hadsereg tájékoztatása szerint csapataik "előnyösebb vonalakat és pozíciókat foglaltak el" a megye északi részén, írja a Guardian

A Guardian jelentése szerint a megye területén az elmúlt hetekben fokozódott a harcok intenzitása. Zaporizzsja jelenti a szárazföldi kapcsolatot Oroszország és a 2014-ben törvénytelenül annektált Krím-félsziget között, a terület megtartása stratégiai érdeke Oroszországnak. Az ukrán hadsereg tavaly őszi sikeres herszoni offenzívájával párhuzamosan a megye megszállt részén az oroszok mélységi védelmet építettek ki, tartva egy ukrán támadástól, amely elvághatta volna Herszon megye még megszállt részét és a Krímet a többi megszállt ukrán területtől.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt