Dani Alves 12 évet is kaphat szexuális erőszak miatt

külföld
január 22., 12:43
comments 4

Péntek óta börtönben van Dani Alves, a brazil válogatott és a Barcelona egykori focistája, miután őrizetbe vették szexuális erőszak gyanújával.

A 39 éves Alves már Mexikóban játszik, de év végén Barcelonába utazott a feleségével, hogy ott ünnepelje az újévet. December 30-án néhány barátjával a Sutton nevű klubba ment bulizni, hasonlóan egy 23 éves nőhöz, aki később a feljelentést tette. Utóbbi elmondása szerint két barátnőjével érkezett a szórakozóhelyre, ahol mexikóiak hívták meg őket a VIP-be. Odabent aztán a felszolgálón keresztül üzent egy férfi, hogy szívesen látná őket az asztaluknál.

photo_camera Dani Alves Fotó: ULISES RUIZ/AFP

Spanyol sajtóbeszámolók szerint ez a férfi Alves volt, aki környékbeli pétanque-játékosnak adta ki magát. A nő nem ismerte fel, csak a mexikói társaságtól tudta meg, kicsoda valójában. Vallomásában azt mondta, amikor Alvessel táncolt, a focista többször a péniszére próbálta irányítani a kezét, majd arra kérte, kövesse őt egy ajtón keresztül.

Mint kiderült, ez abba a mosdóba vezetett, ahol elmondása szerint Alves hajnali fél 5 körül megütötte és megerőszakolta. A focista ezután kijött a vécéből, majd egy barátja társaságában elhagyta a klubot. Az áldozat megkereste saját társaságát, értesítették a biztonsági személyzetet, és életbe lépett a szexális erőszak esetén érvényes eljárásrend.

A nőt kórházba szállították, látleletet vettek tőle, majd január 2-án rendőrségi feljelentést tett. Alves közben Mexikóba ment, de később ismét Barcelonába utazott anyósa temetésére. Ekkor vették őrizetbe, és mivel Spanyolországnak nincs kiadatási egyezménye Brazíliával, nem is engedik szabadon.

A tárgyi bizonyítékok és a biztonsági kamera felvételei eddig alátámasztják a nő által elmondottakat, Alves viszont ellentmondásba keveredett magával.

Az Antena 3 nevű csatornának először mindent tagadott, még azt is, hogy valaha találkozott volna a feljelentővel. Csakhogy a felvételeken látszik, ahogy mindketten bemennek a mosdóba, és negyed óráig bent vannak. Vallomásában Alves már azt állította, kölcsönös beleegyezéssel szexeltek a nővel.

Alvest akár 12 év börtönre is ítélhetik. (AS)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt