Bulgária partjaihoz sodort a víz egy tengeri aknát

háború
2023 január 23., 20:07
comments 2

Bulgária ellenőrzött körülmények között felrobbantott egy sodródó tengeri aknát a fekete-tengeri partvidéke előtt – közölte hétfőn a szófiai védelmi minisztérium.

A tárca szerint hétfőn reggel kaptak bejelentést egy aknának kinéző tárgyról mintegy 200 méterre az ország északkeleti részén fekvő Tyulenovo település partjától. Kiderült, hogy egy YaM típusú tengeri aknáról van szó, amit a nap folyamán egy különleges búvárcsapat robbantott fel.

A tengeri aknák Oroszország ukrajnai hadműveletének kezdete óta kezdtek felbukkanni a Fekete-tengeren. Román, bolgár és török különleges búváregységek azóta dolgoznak a területi vizeikre vetődő, elsodródott harceszközök ártalmatlanításán. Eddig nagyjából negyven ilyen harceszköz megsemmisítéséről számoltak be a Fekete-tenger nyugati medencéjében.

(MTI – a borítókép illusztráció: DIMITAR DILKOFF/AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.