Képmutatással vádolják az öt év után visszatérő Beyoncét

lmbtq
január 23., 13:55
comments 8

Beyoncé öt év után először lépett fel élőben, ám ezzel a visszatéréssel sok rajongóját magára haragította. Az amerikai énekesnő ugyanis Dubajban, az Atlantis The Royal luxusszálloda megnyitója alkalmából adott zártkörű koncertet. Annak ellenére, hogy elvileg az 1500 férőhelyes helyszínen tilos volt a fotózás és videózás, a fellépésről készült felvételek elárasztották a netet.

A rajongók problémája pedig az, hogy egyáltalán miért vállalta el ezt a fellépést?Queen B legutóbbi albumát, a Renaissance-t épp azért ünnepelték, mert „tiszteleg a fekete queer kultúra előtt" és különböző LMBTQ ikonoktól inspirálódik. Ehhez képest az öt év után első fellépését egy olyan országban tartotta, ahol szigorú törvények tiltják az azonos neműek kapcsolatát.

A BBC kapcsolatba is lépett az énekesnővel, hogy megkérdezzék, miért vállalta a fellépést. Egyelőre nem érkezett válasz, de a lap több brit LMBTQ hírességgel is kommentáltatta az ügyet. A Birmingham-i melegbárokat üzemeltető Lawrence Barton azt mondta, eddig szövetségesük volt az énekesnő és egy „igazi csalódás” a mostani fellépés.

Kitty Scott-Claus dragqueen pedig azon értetlenkedett, hogy ha David Beckhamet kritika érte azért, mert a katari kormánnyal ünnepelte a focivébét, akkor most Beyoncé miért nem kaphatja meg a magáét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.