Nyolc évvel a események után nagy meglepetésre vádat emelnek a NER legátlátszóbb és egyben legviccesebb korrupciós ügyében, amit hókotrókkal követtek el

bűnögy
2023 január 23., 18:51
comments 6
  • Egyetlen focipályányi terület hómentesítéséért fele annyit fizettek ki egy évre, mint amennyiből Szekszárd, Békéscsaba vagy Pécs összes közterületét hó- és jégmentesítik ugyanennyi ideig.
  • A rendőrség azt azért nem merte kimondani, hogy ez nem feltűnő, ezért inkább írásba adták, hogy egyszerűen fizikai képtelenség megállapítani a hóeltakarítás piaci árát.
  • És azt is írásba adták, hogy az érintett állami intézmény vezetője agyilag képtelen volt felfogni, hogy 25 millió forint nagyon sok 3 udvar lehólapátolásáért.
  • Majd mindezek után most mégis rájöttek, hogy valami talán nem volt rendben.
  • Hogy miért? Talán mert 8 évig húzták a nyomozást és most már úgysem derülhet ki sok minden.

A 444 információi szerint Polt Péter legfőbb ügyész ma, január 23-án hétfőn levélben üzente meg Hadházy Ákos képviselőnek, hogy befejeződött a rendőrségi nyomozás a TKKI hókotró-ügyében, és a nyomozóhatóság azt javasolta az ügyészségnek, hogy emeljenek vádat.

Ezzel a lehető meglepőbb véget érheti a NER-korszak egyik legszórakoztatóbb és a rendszert magát viccesen leleplező korrupciós ügye.

Hogy miért meglepő, hogy egy első látásra is nyilvánvalónak tűnő csalást a rendőrség is annak tart? Leginkább azért, mert a nyomozó hatóság korábban ugyanebben az ügyben paródiába hajló módon próbálta fedezni a felelőst.

Elmeséljük, hogyan.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.