Részegen vezetett el a rendőrségig egy kazincbarcikai férfi

bűnügy
2023 január 23., 13:49
comments 3

Másokon akart önzetlenül segíteni, de végül pórul járt az a kazincbarcikai férfi, akiről a Police.hu közölt hírt. A 41 éves férfi január 21-én, szombat este felé megjelent a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon, hogy bejelentést tegyen. A bejelentése arról szólt, hogy egy helyi bolt előtt látott két földön alvó férfit, és aggódott értük, hogy segítségre lehet szükségük. A bejelentése nyomán ki is küldtek pár járőrt a megadott címre.

A bejelentő férfin látszott, hogy ivott, de ez önmagában nem zavarta volna a rendőröket. Amikor viszont kiment az épületből, a szolgálatirányító parancsnok észrevette, hogy a férfi a rendőrség előtt autóba száll, és elhajt.

Vagyis ez az önzetlen állampolgár részegen vezetett el a rendőrkapitányságig, mert aggódott mások életéért. Viszont mivel ez ön- és közveszélyes, arról nem is beszélve, hogy illegális, a parancsnok a bejelentő után is küldött egy járőrt, hogy szondáztassák meg. Ez meg is történt, a vizsgálat pedig meg is állapította, hogy az úr ittas. A percekkel korábban még állampolgári bejelentő így már gyanúsítottként térhetett vissza a rendőrségre, ahol járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.