Betiltanák a kengurutestrészek árusítását Oregonban, a döntésnek a Nike lehet az egyik nagy vesztese

ÁLLAT
január 24., 05:44
comments 2

Javaslatot nyújtott be az oregoni törvényhozás, hogy ne lehessen többé legálisan kengurutestrészeket árulni. A döntés - a kengurukon kívül - a sportcipőket gyártó cégeket érinti leginkább: az állam legnagyobb munkaadója, a Nike ugyanis rendszeresen használja az Ausztráliában őshonos állatok bőrét a focicipőihez.

A Nike múlt hónapban az ESPN sportcsatorna kérdésére megerősítette, hogy a csúcskategóriás focicipőik stoplijait kengurubőrből készítik. Az új törvény betiltaná minden kenguruból készült termék eladását, vásárlását, átvételét és cseréjét az államban. A Nike egyelőre nem kommentálta az esetet.

A törvényjavaslatot előterjesztő Floyd Prozanski demokrata szenátor hétfőn azt mondta, megérti, hogy az új jogszabály rosszul érinthet „egyes oregoni cipőgyártókat”, de vannak más anyagok is, amiket fel lehet használni a stoplikhoz. A kenguruból készült termékek szövetségi tilalmát tavalyelőtt próbálták bevezetni az Egyesült Államokban, de azt nem szavazták meg.

(AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt