Betiltanák a kengurutestrészek árusítását Oregonban, a döntésnek a Nike lehet az egyik nagy vesztese

ÁLLAT
2023 január 24., 05:44
comments 2

Javaslatot nyújtott be az oregoni törvényhozás, hogy ne lehessen többé legálisan kengurutestrészeket árulni. A döntés - a kengurukon kívül - a sportcipőket gyártó cégeket érinti leginkább: az állam legnagyobb munkaadója, a Nike ugyanis rendszeresen használja az Ausztráliában őshonos állatok bőrét a focicipőihez.

A Nike múlt hónapban az ESPN sportcsatorna kérdésére megerősítette, hogy a csúcskategóriás focicipőik stoplijait kengurubőrből készítik. Az új törvény betiltaná minden kenguruból készült termék eladását, vásárlását, átvételét és cseréjét az államban. A Nike egyelőre nem kommentálta az esetet.

A törvényjavaslatot előterjesztő Floyd Prozanski demokrata szenátor hétfőn azt mondta, megérti, hogy az új jogszabály rosszul érinthet „egyes oregoni cipőgyártókat”, de vannak más anyagok is, amiket fel lehet használni a stoplikhoz. A kenguruból készült termékek szövetségi tilalmát tavalyelőtt próbálták bevezetni az Egyesült Államokban, de azt nem szavazták meg.

(AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.