Egy tatai általános iskolában a tanárok 90 százaléka sztrájkot hirdetett, de az intézményvezető inkább tanítás nélküli munkanapot rendelt el

oktatás
2023 január 24., 14:02

A tatai Kőkúti Általános Iskola tantestületének 90 százaléka sztrájkot hirdetett január 23-tól 25-ig, a szülők pedig szolidaritásként a gyerekek csak három százalékát küldték be az iskolába, az intézményvezető viszont inkább tanítás nélküli munkanapot rendelt el, így a sztrájk nem érvényes, számoltak be az iskola Facebook oldalán.

„A sztrájkot 23-án reggel 8 órakor 54 fő kezdte meg, majd az intézményvezető 9 órakor bejelentette, hogy tanítás nélküli munkanappá nyilvánítja ezt a napot. Ezáltal ellehetetlenítette a sztrájkot, hiszen a nevelőtestület döntése nélkül rendelte el a tanítás nélküli munkanapot” - írják.

Mint írják, kedden szintén (nevelőtestületi döntés hiányában) tanítás nélküli munkanap van az iskolában, de a tanárok ennek ellenére is vállalták, hogy 8-tól 9 óráig sztrájkolnak.

„Nem hagyjuk, hogy törvénytelen módszerekkel akar elhallgattatni minket a munkáltatónk. A gyermekek joga azzal sérül igazán, hogy figyelmen kívül hagyják a döntéshozók az érdekeiket. Magyarországon nem biztosított az esélyteremtő, minőségi oktatás az óvodától az egyetemig, pedig ez lenne az érdeke minden gyermeknek.”