Fót egyik részén egyetlen háziorvos sem marad

Egészségügy
január 24., 19:53
comments 6

Mindkét háziorvos távozik a Fóthoz tartozó Kisalag rendelőjéből - tudta meg az RTL Híradója. Egyikük nyugdíjba megy, így a másik orvosra maradna négyezer ember ellátása, de ő ezt nem tudná tartósan vállalni, ezért felmondja szerződését az önkormányzattal. A két orvos legfeljebb június végéig látja el a praxist.

A fiatal orvos döntését a várható túlterheltség mellett a magas rezsivel és az ügyeleti rendszer átalakításával is indokolta. Az önkormányzat próbálja pótolni a nyugdíjba vonuló orvost, és plusz támogatást is ígérnek a praxisnak. Fót többi részein négy további idős háziorvos dolgozik, akik hamarosan szintén nyugdíjba vonulhatnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt