Hackertámadás miatt Zelenszkij beszédét adták az orosz tévék

háború
január 25., 15:52
comments 10

Kedd délután a krími, a krasznodari és a belgorodi régióban is Volodimir Zelenszkij videóüzenete szakította meg a hivatalos orosz tévéadást. Az ukrán elnök éppen arról beszélt, hogyan szerzik vissza a területeiket. A történtek után a belgorodi hatóságok elismerték: valakik engedély nélkül kicserélték a jelet. Ugyanez történt a Krímben is.

Oleh Krjucskov krími elnöki tanácsadó azt mondta, az orosz tévécsatornák a hackertámadás miatt mutatták Zelenszkij beszédét: „Az amerikaiak a különleges művelet kezdetén hozzáférést biztosítottak az ukrán különleges szolgálatoknak a legismertebb műsorszolgáltatók összes programkódjához, amin keresztül a televíziós csatornák az interneten sugároznak. A kábelszolgáltatók gyakran a hálózatból veszik át a jelet. Amikor rossz dolgok történnek a frontvonalon, az ukránok megszakítják az internetes közvetítést. A legtöbb sebezhetőséget már kiküszöbölték, hamarosan már nem is lesznek ilyenek.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt