Elengedte a norvég rendőrség az átszökött wagnerest

háború
január 25., 17:50
comments 4

A norvég rendőrség szerdán közölte, hogy nem kell őrizetben maradni Andrej Medvegyev, aki korábban az orosz Wagner-csoport parancsnoka volt, de január közepén inkább átszökött Norvégiába. A norvég rendőrség biztonsági okokból inkább egy titkos helyre vitte.

photo_camera Andrej Medvegyev Fotó: UTA TOCHTERMANN/AFP

Medvegyev azt mondta, félti az életét, miután látta, mit művela Wagner az ukrán frontra hurcolt foglyokkal. Hétfőn a norvég hatóságok a bevándorlási szabályok alapján vették őrizetbe a férfit. Ugyanakkor nem merült fel, hogy visszaküldenék Oroszországba. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt