Világszerte akadoznak a Microsoft alkalmazásai

INTERNET
január 25., 11:19
comments 4

Reggel óta érkeznek a hibabejelentések a világ legnagyobb szoftvervállalatának termékei miatt a Downdetectorra - írja a Reuters. A probléma többek között a Teams és az Outlook szolgáltatásokat érinti, a cég már dolgozik a szerverek helyreállításán.

A Microsoft nem közölte, pontosan hány felhasználót érint a probléma, de a Downdetector nevű, kimaradásokat követő weboldal szerint Indiában, Japánban és Nagy-Britanniában is több ezer incidens történt az elmúlt órákban. Bár a jelenség itthon is tapasztalható, a magyarországi üzemszüneti bejelentések száma csak minimálisan ugrott meg. A Teams és az Outlook mellett, az akadozás a SharePoint Online-t, a OneDrive for Business-t és a Microsoft Graph-ot is érinti többek között.

A vállalat egy Twitter-bejegyzésben tette közzé, hogy már megtalálták a problémát és dolgoznak rajta, hogy további károkozás nélkül tudják megszüntetni a fennakadásokat. Viszonylag ritkán fordul elő, hogy egyszerre több Microsoft-szolgáltatás is kimaradásokkal küzd, a Teams utoljára 2021 áprilisában volt két órán keresztül elérhetetlen, miután a felhasználók Európában és Ázsiában sem tudtak csatlakozni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt