Világszerte akadoznak a Microsoft alkalmazásai

INTERNET
2023 január 25., 11:19
comments 3

Reggel óta érkeznek a hibabejelentések a világ legnagyobb szoftvervállalatának termékei miatt a Downdetectorra - írja a Reuters. A probléma többek között a Teams és az Outlook szolgáltatásokat érinti, a cég már dolgozik a szerverek helyreállításán.

A Microsoft nem közölte, pontosan hány felhasználót érint a probléma, de a Downdetector nevű, kimaradásokat követő weboldal szerint Indiában, Japánban és Nagy-Britanniában is több ezer incidens történt az elmúlt órákban. Bár a jelenség itthon is tapasztalható, a magyarországi üzemszüneti bejelentések száma csak minimálisan ugrott meg. A Teams és az Outlook mellett, az akadozás a SharePoint Online-t, a OneDrive for Business-t és a Microsoft Graph-ot is érinti többek között.

A vállalat egy Twitter-bejegyzésben tette közzé, hogy már megtalálták a problémát és dolgoznak rajta, hogy további károkozás nélkül tudják megszüntetni a fennakadásokat. Viszonylag ritkán fordul elő, hogy egyszerre több Microsoft-szolgáltatás is kimaradásokkal küzd, a Teams utoljára 2021 áprilisában volt két órán keresztül elérhetetlen, miután a felhasználók Európában és Ázsiában sem tudtak csatlakozni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.