A Mi Hazánkba pályázó Fodor Roland megszavazta a győri akkugyár létesítését előkészítő javaslatot, pedig a párt Debrecenben tiltakozik a hasonló beruházás ellen

POLITIKA
2023 január 26., 11:15
comments 11

Fodor Roland exjobbikos önkormányzati képviselő, az akkumulátorgyárnak megágyazó javaslat mellett szavazott. Ez azért érdekes, mert ugyan hivatalosan független, az Úgy tudjuk információi szerint az utóbbi időben ő már a Mi Hazánk észak-dunántúli igazgatójaként tevékenykedett.

UPDATE: Cikkünk megjelenése után a Mi Hazánk kommunikációs igazgatója, Kisberk Szabolcs arról tájékoztatott, hogy bár Fodor Roland valóban kérelmezte tagfelvételét a pártba, azt egyszer elutasították, megismételt tagfelvételi kérelmét pedig még nem bírálták el.

UPDATE 2: Fodor azért annyira nem áll távol a párttól, a Mi Hazánknak a parlamenti választásokra összeállított országos listáján rajta volt.

Miközben Fodor az akkugyár mellett szavazott, a párt, amibe felvételét kérte, Debrecenben az ott tervezett CATL-akkumulátorgyár ellen kampányol és helyi népszavazást kezdeményezett.

Fodor Roland 2017-ben, még a Jobbik színeiben
photo_camera Fodor Roland 2017-ben, még a Jobbik színeiben Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

Fodor a Városstratégiai Bizottság tagjaként szerdán támogatta azt a javaslatot, ami utat enged a győrszentiváni szántóföldek különösen veszélyes iparterületté minősítésének, ami a lap összes forrása szerint egy akkumulátorgyár lehetséges érkezésének készíti elő a terepet. Kaufmann Balázs videója a győrszentivániak tiltakozásáról:

link Forrás

Fodor volt azt is, aki jobbikosként épp Borkai botrányának kirobbanása után borította az ellenzéki összefogást, de mandátumát nem adta vissza.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.