Nem lehet bevinni nagy-magyarországos molinókat a válogatott meccsekre

foci
2023 január 26., 17:05
comments 3

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) állásfoglalást tett közzé a Nagy-Magyarországot ábrázoló sálak, zászlók és drapériák használatáról. Eszerint a nemzetközi meccsekre továbbra sem engedélyezheti nagy-magyarországos molinók bevitelét, mindez pedig az UEFA szabályozásából adódik. A hazai bajnoki és kupamérkőzéseken ugyanakkor a jogszabály szerint a szervező dönthet arról, hogy milyen molinók és zászlók engedélyezettek, magyarul azokra bevihetők.

Orbán Viktor sála azonban egy válogatott meccsen sem okozna problémát, hisz a nemzetközi szabályok szerint az a szurkolók ruházatához tartozik, melynek ellenőrzésé nem feladata az MLSZ-nek.

Csányi Sándor a Nemzeti Sportban reagált azokra a véleményekre, amelyek szerint az MLSZ megalkuvó lenne, amiért meghajlik az UEFA szabályozása előtt. Erre a szövetség elnöke azt mondta:

„Nem igazságos ránk sütni, ami szintén olvasható volt, hogy „merünk kicsik lenni”, hiszen sokszor nem kicsinek vagy nagynak, de leginkább okosnak kell lenni, s ezt, azt hiszem, minden hazai véleményformálónak érdemes megfontolnia, mert nem hiszem, hogy jó hazafi, aki a zárt kapus büntetést kockáztatja. Márpedig a mi legfőbb célunk elkerülni, hogy a stadionok be legyenek zárva, éppen a szurkolók, a magyar válogatott és mindannyiunk közös érdekében.”

(Magyar Narancs, Nemzeti Sport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.