Nem maradhat női börtönben a korábban nőket erőszakoló transznemű nő

külföld
2023 január 26., 16:16
comments 9

Maga a skót első miniszter jelentette be, hogy áthelyezik a nők számára fenntartott börtönből Isla Brysont, az első transznemű nőt Skóciában, aki amúgy nők megerőszakolásáért csuktak le. Most az előzetesét tölti Cornton Vale női börtönben két nő megerőszakolása miatt. Ezeket a tetteit még Adam Grahamként követte el.

Isla Bryson
photo_camera Isla Bryson

Nicola Sturgeon, Skócia első minisztere azért szólalt fel az ügyben, mert a skót parlamentben heves vitákat váltott ki, hogy kerülhetett olyan valaki egy női börtönbe, aki épp nők ellen elkövetett erőszak miatt lett elítélve.

link Forrás

"Nem lenne helyénvaló, ha bármelyik fogvatartottal kapcsolatban részleteket közölnék arról, hogy hol tartják fogva őket. De tekintettel a közvélemény és a parlament érthető aggodalmára az ügyben, megerősíthetem a parlamentnek, hogy ez a fogoly nem a Cornton Vale női börtönben lesz bebörtönözve. Remélem, hogy ez biztosítékot nyújt a nyilvánosság számára” – mondta Sturgeon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.