Nincs jele annak, hogy terrortámadás lett volna a brokstedti késelés

Terrorizmus
2023 január 26., 14:31

Nincs jele annak, hogy terrortámadás lett volna a Németország északi részén, Brokstedtben elkövetett, két halottal és több sebesülttel járó késes támadás – közölte az észak-németországi Itzehoe ügyészsége.

Peter Müller-Rakow, az ügyészség szóvivője újságíróknak azt mondta, folyik a vizsgálat az indíték feltárására.

A rendőrség mindeközben megerősítette a sajtóban már korábban napvilágot látott hírt, miszerint a 33 éves támadó palesztin származású. A gyanúsítottnak nincs bejelentett lakcíme és január közepén szabadult a börtönből, ahová súlyos testi sértés miatt került.

A hatóságok szerint várhatóan a nap folyamán hallgatják ki a támadót, aki maga is könnyebben megsebesült, de azóta kiengedték a kórházból és őrizetben van.

photo_camera Fotó: Jonas Walzberg/Jonas Walzberg/dpa

Sabine Sütterlin-Waack, Schleswig-Holstein tartomány belügyminisztere a tartományi parlament ülése előtt azt mondta, a támadásban egy 16 éves lány és egy 19 éves fiatalember vesztette életét. Mindketten helyiek voltak és ismerték egymást.

A gyanúsított szerdán a Kiel és Hamburg között közlekedő regionális vonaton rontott rá az utasokra röviddel 15 óra előtt, amikor a szerelvény beérkezett a brokstedti vasútállomására.Biztonsági forrásokra hivatkozó hírügynökségi jelentések szerint a nyomozás első megállapításai szerint a férfi mentális betegségben szenvedhet. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.