Schiffer András: Mi az, hogy használ a rendszer? Elfogadok meghívásokat, elmondom a nézeteimet, nem érdekel, kinek hasznos

POLITIKA
2023 január 26., 15:40
comments 174

Ritkán látható intenzitású vita zajlott múlt héten Schiffer András és Puzsér Róbert között a Spirit FM-en a Harcosok klubja című műsorban. A vita az orosz-ukrán háború értékeléséből indult ki, de igazán amiatt maradt emlékezetes, mert Puzsér Róbert számonkérte Schiffer Andrást a NER-hez fűződő viszonya miatt.

Mindez pedig azért keltett nagyobb feltűnést, mert Schiffer most nem olyanoktól kapott ilyen típusú kritikát, akikkel hagyományosan szemben áll hosszú évek óta (vagyis a liberális értelmiség tagjaitól), hanem egy olyan szereplőtől, aki „régi harcostársának tartja” magát, és akivel hasonló körökben lehetett látni őket és hasonló gondolatokat fogalmaztak meg közéleti kérdésekben, egészen a legutóbbi időkig. A vita végére Schiffer lebolsevikezte Puzsért, és azt mondta, többet nem vitatkozik vele.

link Forrás

Ebben a cikkben összefoglaljuk a vitát. Egyrészt, mert olyan figurákról van szó, akiknek komoly hatásuk van az internetes közéleti nyilvánosságban, akár azzal, hogy mennyien tisztelik, akár azzal, hogy mennyien utasítják el őket. Schiffer András az LMP egyik alapítója, frakcióvezetője és társelnöke volt, 2016-os politikusi visszavonulása óta ügyvéd és közéleti műsorok állandó szereplője. Puzsér Róbert volt főpolgármester-jelölt, most leginkább publicista. A köztük kialakult törésvonal ugyanakkor azért is figyelemreméltó, mert megmutatja, milyen irányokba tarthatnak a hozzájuk hasonló szereplők ebben a rendszerben. A vita egyes állításait most nem kommentáljuk.

Háború: gyerekes kérdés-e a Kelet-Nyugat szembenállás

Orbán Putyin ügynökeként beékelte magát az EU-ba és a NATO-ba. Ez békeidőben megy is, mert akkor a történelem fizetőeszköze a pénz, háborúban viszont a fizetőeszköz a vér. Orbán a rossz oldalon találta magát a háború kitörésekor, és ezért zavarja igazán, hogy két blokkra oszlik a világ, adta meg az alaphangot Puzsér.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.