Az izraeli-palesztin konfliktus fokozódása miatt aggódik az Egyesült Államok

Az Egyesült Államok aggódik, hogy az izraeli-palesztin konfliktus még erőszakosabbá válhat, miután csütörtökön kilenc palesztin meghalt egy izraeli katonai rajtaütésben Ciszjordániában. Ezt követően péntek reggel két rakétát lőttek ki Izrael felé a Gázai övezetből, amire Izrael légicsapásokkal válaszolt.

Anthony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere azt nyilatkozta, hogy aggódik az agresszió lehetséges eszkalálódása miatt. Blinken vasárnap utazik a Közel-Keletre megtárgyalni a helyzetet, a tervek szerint Egyiptomot, Izraelt és Palesztinát látogatja majd meg.

Ciszjordániában az utóbbi időben fokozódott a feszültség, miután az izraeli hadsereg terrorellenes offenzívába kezdett. Az izraeli erők idén már legalább 29 palesztint öltek meg Ciszjordániában, köztük fegyvereseket és civileket. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.