Három évig feküdt holtan a lakásában, mire megtalálták

külföld
2023 január 27., 15:06
comments 6

2017 októberében látták utoljára élve Laura Winhamet London-környéki otthonában. Valószínűleg egy hónappal később, 38 évesen meghalt, holttestét mégis csak évekkel később, 2021 májusában találták meg.

Testvére elmondása szerint a skizofréniával diagnosztizált nő az évek során elhidegült a ronokaitól, mivel egyre erősödött az a képzete, hogy családtagjai ártani fognak neki.

„A figyelmeztető jelek ellenére úgy tűnik, mindenki elfordította a fejét” - idézi a BBC. „Bárki, aki kapcsolatba került vele, egy ponton mosta kezeit, és elfelejtkezett róla. Magára hagyták meghalni. Egyszerűen megszakad a szívem, ha belegondolok, hogy éveken keresztül nem volt senki, akitől segítséget kérhetett volna.”

photo_camera A fotó egy piszchiátriai osztályon készült Fotó: Francois Lenoir/REUTERS

A család elmondása szerint 2014-ben Winham háziorvosát és a mentális betegeket segítő helyi egészségügyi szolgáltatót is értesítették kezeletlen problémájáról, de senki sem lépett az ügyben.

A szociális lakásban élő nőhöz 2017 októberében mentek ki a rendőrök, akik jelentésükben azt írták: Winham elhanyagolta magát, alig van élelmiszere, és láthatóan nem tudja, hogyan kérhetne segítséget. Ezután mégsem történt semmi.

Halálának időpontját is csak abból lehet gyanítani, hogy a látogatás után nem sokkal eltűntek a bejegyzések a naptárából. Egyik utolsó mondata az volt: „segítségre van szükségem”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.