Nyomoz a rendőrség az Eötvös József Gimnázium ügyében

belföld
2023 január 27., 05:16
comments 12

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés gyanúja miatt nyomoz az Eötvös József Gimnázium ügyében, írja a Telex.

A Metropol tett közzé egy hangfelvételt, ami szerint Moss László igazgató és Kálmán Gábor, a gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány vezetője pénzért vehettek fel olyan diákokat, akiknek nincs elegendő pontszámuk bekerülni az ország egyik legjobb középiskolájába.

A hangfelvétel szerint egy apa félmillió forintot adott gyermeke felvételéért, amit ki tudna pótolna, ha ez kevés lenne. A lap szerint a tárgyalópartnere Kálmán Gábor, de elhangzik Moss neve is a beszélgetésen.

Hogy valóban Kálmán beszél a hangfelvételen, és csakugyan úgy van, ahogy ott elhangzik, az még nem bizonyított.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint az ügy koholmány.

Az igazgató és az alapítvány vezetője nem reagált a lap megkeresésére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.