Tagadja az Eötvös József Gimnázium, hogy kenőpénzért vettek fel diákokat

belföld
2023 január 27., 17:13
comments 18

Hivatalos nyilatkozatban tagadja az Eötvös József Gimnázium, hogy bárki pénzért kerülhetett volna be hozzájuk.

„A napokban komoly támadás érte az iskolánk munkáját támogató Reáltanoda Alapítványt és rajta keresztül iskolánkat, illetve igazgatónkat egy bizonytalan eredetű hangfelvételen elhangzott kijelentések miatt. Bizton kijelentjük, hogy a hangfelvételből levonható azon következtetés, miszerint az iskola igazgatójához eljuttatott pénz ellenében került be az állítólagos szülő gyermeke az iskolába, nem igaz.” - írták Facebook posztjukban.

Diákok tiltakoznak az Eötvös József Gimnázium előtt 2022. december 2-án, miután a tankerület kirúgta egy, a közoktatás helyzete miatt tiltakozó tanárukat.
photo_camera Diákok tiltakoznak az Eötvös József Gimnázium előtt 2022. december 2-án, miután a tankerület kirúgta egy, a közoktatás helyzete miatt tiltakozó tanárukat. Fotó: Németh Dániel/444

A gimnáziumot még hét elején érte támadás, ami szerint kenőpénzért cserébe vettek fel bizonyos gyerekeket az iskolába. A kormánymédiába kiszivárogtatott hangfelvétel szerint az iskola igazgatója, Moss László és a gimnáziumhoz tartozó alapítvány vezetője, Kálmán Gábor a túljelentkezés ellenére is fenntartott helyeket arra az esetre, ha az írásbeli felvételit elbukó gyerekeket be akarják fizetni a szüleik az iskolába.

„A jogszabályoknak megfelelően – mint bármely hazai középiskolában – bizonyos esetekben rendkívüli felvételi eljárás keretében is felvételt nyerhetnek diákok, de ez sosem kapcsolódik anyagi ellenszolgáltatáshoz” - emelték ki a bejegyzésben.

Emellett azt is hozzátették, hogy „Iskolánk a középiskolák rangsorában hagyományosan az elsők között van, és ez annak köszönhető, hogy a felvételi eljárás során a kompetenciák, készségek és a tantárgyi tudás az, ami számít, mert a diákok további tanulmányi előmenetele érdekében ez a legfontosabb.”

A héten megjelent hangfelvétellel kapcsolatban már a rendőrség is vizsgálódik, amit az egész iskola támogat.

Ács Dániel ma ott járt a gimnáziumnál, aminek a diákjai reggel az Astoriánál tüntettek a közoktatás helyzete miatt. Az iskolát ért támadásról is kérdezte a tanulókat:

link Forrás

Dániel azt is megírta, hogy mi lehet a gimnáziumot ért támadás valós oka.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.