Van, aki idén még nem fürdött meleg vízben egy békéscsabai kollégiumban

oktatás
január 27., 20:26
comments 15

„Rétegesen tudunk felöltözni a hideg ellen, nem szellőztetünk, inkább vagyunk büdösben. A folyosókon is hideg van, meg igazából úgy mindenhol” - mondta a békéscsabai Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium egyik diákja az RTL-nek.

Naponta harminc percig van meleg víz, a konyhában kikapcsolták a gázt, telefontöltőn kívül nem lehet más elektromos eszközt használni. Van, aki idén még nem fürdött meleg vízben, csak a szemfüleseknek sikerül. „Hat órakor lehet fürdeni, akkor még talán van meleg víz. De ha utána leizzadunk, ha kimegyünk városba vagy valamerre, akkor este úgy feküdjük le?”

A szakképzési centrum szerint a melegvizes probléma „eseti jellegű volt”, a hőmérséklet megfelel az előírásoknak, „ellenőrizhetetlen elektromos eszközöket” pedig eddig sem lehetett használni”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.