Feloszlatták a Tyre Nicholst agyonverő rendőri egységet Memphisben

külföld
2023 január 29., 07:26

A memphisi rendőrség feloszlatta az úgynevezett Skorpió különleges egységet, aminek azzal vádolják a tagjait, hogy öt percen át rugdostak és ütöttek egy autóst, akit egy közlekedési ellenőrzés során állítottak meg. A 29 éves Tyre Nichols nem tanúsított ellenállást a rendőri intézkedéssel szemben, amikor ütni kezdték, az édesanyja után kiabált. A férfi három nappal a bántalmazás után, január 10-én halt meg a kórházban. Az áldozat és az öt rendőr is fekete volt.

Nichols családja ügyvédjeik közleményében üdvözölte, hogy feloszlatják az egységet. Azt írták: „Tyre Nichols tragikus halálával arányosnak és megfelelőnek, valamint Memphis minden polgára számára tisztességes és igazságos döntésnek tartjuk”.

A Skorpió egység feladata eredetileg az volt, hogy bizonyos területeken csökkentse a bűnözés mértékét. A gyilkosággal vádolt rendőröket múlt héten kirúgták, majd csütörtökön őrizetbe vették őket gyilkosság, súlyos testi sértés, súlyos emberrablás, hivatali visszaélés és hivatali elnyomás vádja miatt. Ugyanakkor négyen pénteken már óvadék ellenében elhagyhattáka börtönt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.