Hétszáz forinttal drágulhatnak a hevített dohánytermékek a héten

gazdaság
2023 január 30., 13:12
comments 5

Az úgynevezett hevített dohánytermékek eddig nem estek a jövedéki adó hatálya alá, elsejétől azonban mindez megváltozik – írja a Világgazdaság nyomán a Blikk. Így szerdától szálanként 35 forint jövedéki adót kell fizetni utánuk. Mindez azt jelenti, hogy egy húsz szálas doboz 700 forinttal drágulhat. Erről Fischer Ádám, a Niveus Consulting Group munkatársa beszélt a lapnak, aki elmondta, az Európai Unió kettős minimummértéket határoz meg a dohánytermékeknél, vagyis legalább 90 eurónak kell lennie ezer szálanként, és el kell érnie az eladási ár 60 százalékát.

FRISSÍTÉS

A Philip Morris jelezte, hogy pontatlan információval rohant végig a sajtón ma ez a hír. A valóságban „a hevített dohánytermékek eddig is a jövedéki adó tv. hatálya alá tartoztak, és eddig is 35 ft/szál volt az adóteher (jövedéki adó). Most ez nem változik. A dohányt NEM tartalmazó hevítőrudak adóterhe emelkedik februártól. Ezeken valóban nem volt jövedéki adó eddig – írják.

(Borítókép illusztráció: ALEXANDER VILF/Sputnik via AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.