Kényszergyógykezelésre ítélték a honvédkórház covidosztályán késelő férfit

bűnügy
2023 január 30., 10:56

Felmentette a bíróság a gyilkosság vádja alól és kényszergyógykezelésre ítélte azt a kínai férfit, aki még 2021-ban sebészollóval halálra késelt egy beteget a Honvédkórház Covid-osztályán, írja a Blikk. A rendőrség akkori tájékoztatása szerint a férfi váratlanul vadult meg, előbb egy nő nyakát szorongatta és ütni kezdte a mellkasát. Egy ápoló a nő segélykérő hangjára berohant a kórterembe. A férfi ekkor kötözésre használt ollókat kapott fel, és meg akarta támadni az ápolót. A folyosóra kihátrálva az ápoló egy társával együtt próbálta leküzdeni a férfit, aki egy másik kórteremhez érve berohant oda.

Ott váratlanul egy altatásban és lélegeztetés alatt álló beteghez lépett, akit közel nyolcvan alkalommal fejen szúrt a kezében lévő ollókkal.

A megszúrt nőt újraélesztették, de pár nappal később meghalt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.