Már a hatodik rendőrt függesztették fel Tyre Nichols megölése miatt

külföld
2023 január 30., 18:44

A 26 éves Preston Hemphill egyike volt azoknak a rendőröknek, akik megállították Tyre Nicholst. Öt társát már korábban megvádolták gyilkossággal, most neki is ezzel kell szembe néznie.

A rendőrség eredetileg azt közölte, Nicholsot azért állították meg, mert gyanús volt, ahogy vezetett. Az intézkedés aztán abból állt, hogy öt percen át rugdosták és ütötték. Minderről videófelvétel is készült:

link Forrás

Az eset után Memphisben feszült lett a hangulat, a rendőrség pedig felkészült rá, hogy a felvételek kikerülése után tüntetések lehetnek.

(BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.