Sima közúti ellenőrzésnek indult, egy levágott dámbikafej került elő a csomagtartóból

bűnügy
2023 január 30., 13:22
comments 5

A Szekszárdi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai vasárnap délután rutinfeladatnak tűnő közúti ellenőrzést tartottak a tolnai Kölesden. Nagy meglepetés érte őket, amikor egy 23 éves helyi férfi autóját állították meg. A kocsi ellenőrzése során a csomagtartóból egy trófeás fej került elő, amiről később kiderült, hogy egy Varsád környékén talált szarvas teteméről vágta le a sofőr egyik ismerőse, akit időközben már hazaszállítottak – írja a police.hu.Az illetékes vadásztársaság képviselője, valamint a Tolna Megyei Kormányhivatal vadászati-halászati felügyelője is megjelent és szemrevételezte a zsákmányt – írják. Elmondták, hogy egy feltehetően több napja elpusztult, hozzávetőlegesen 2-3 éves dámbika fejét találták meg a kollégák. A trófea értéke nagyjából 400.000 forint, mely lopási kár így megtérült a vadásztársaságnak.

Levágot dámbikafej egyenesen a csomagtartóból.
photo_camera Levágot dámbikafej egyenesen a csomagtartóból. Forrás: Police.hu

Az igazoltatott fiatalember elmondta, gombászni indultak a területre, ott találták a tetemet. Nem gondolták, hogy bűncselekményt követnek el azzal, ha a trófeás fejet levágják és elviszik haza. Társa - egy 33 éves kistormási férfi - lakásán kutatást tartottak a tamási nyomozók, majd mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki lopás vétsége miatt, ennek során egybehangzóan beismerő vallomást tettek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.