Szijjártó: Világszerte köztudott a magyar felsőoktatás színvonalának javulása

POLITIKA
2023 január 30., 09:38
comments 51

„A magyar felsőoktatás színvonalának javulása köztudott az egész világ felsőoktatási rendszerében,” jelentette ki Szijjártó Péter hétfőn. A külügyminiszter szerint ezt a javulást mi sem bizonyítja jobban,

mint az a tény, hogy az idei tanévre már több mint ezer marokkói hallgató jelentkezett magyarországi egyetemekre.

Miután fogadta Abdellatif Miraoui marokkói felsőoktatásért és innovációért felelős minisztert, megállapodást írtak alá arról, hogy a 2023 és 2025 közötti időszakban évi 150-ről 165-re növelik a marokkói diákok számára biztosított ösztöndíjas helyek számát a magyarországi egyetemeken. Szijjártó ezt azzal kommentálta, hogy

Nekünk fontos célunk az, hogy a magyar felsőoktatási rendszer nemzetköziesítése az elkövetkezendő időszakban is kellő lendülettel haladjon.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.