49 pakisztáni kisfiú halt meg, miután felborult egy túlzsúfolt hajó

külföld
2023 január 31., 19:53
comments 1

Három napon át kutattak a búvárok a pakisztáni Tanda-tó jéghideg vizében, miután a hétvégén felborult egy túlzsúfolt hajó. Negyvenkilenc 7-14 éves kisfiú holttestét találták meg, akik iskolai kiránduláson voltak. Meghalt egy őket kísérő tanár és a kapitány is, négy diákot és egy másik tanárt sikerült megmenteni.

photo_camera Fotó: HUSSAIN ALI/Anadolu Agency via AFP

Az elmúlt napokban tömegével látogattak a baleset helyszínére az áldozatok szülei és rokonai, írja a BBC egy teaárus szemtanú beszámolója alapján. „Akárhányszor felhoztak egy holttestet, odaugrottak a búvárhoz, hogy a fiukat hozza-e a karjában, üvöltöttek a kíntól és a fájdalomtól.”

A szabályok szerint 20-25 ember utazhatott volna a hajón. Pakisztánban gyakran történnek hasonló, túlzsúfoltságból adódó, halálos közlekedési balesetek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.