Elkezdték építeni a balatonföldvári kikötőt

balaton
2023 január 31., 19:56
comments 19

Hiába helyezte tavaly a bíróság hatályon kívül a Balatonföldvárra tervezett kikötő építési engedélyét, megkezdődött a balatonföldvári kikötő építése az egyik városi strand területén - írja az RTL.hu. A tervek szerint a jelenlegi strand közepén két, több száz méteres töltés nyúlik majd be a tóba.

A kikötő építését helyi civil szervezetek támadták meg a bíróságon, mert attól tartanak, hogy az építkezés tönkreteszi az ősfás parti területet és a tó nagy részét a strandolóktól. A Pécsi Törvényszék 2022 szeptemberében hatályon kívül helyezte a kikötő építési engedélyét, de a veszprémi kormányhivatal novemberben, egy új eljárást követően engedélyt adott az építkezésre. A Mosolygó Balatonföldvárért Egyesület szerint a kormányhivatalnak nem szabadott volna figyelmen kívül hagyni a bíróság jogerős ítéletét. "Ha a strandra megépül a kikötő, akkor az azt jelenti, hogy Magyarországon nincs jogállam" - mondta az RTL-nek a szervezet elnöke.

Holovits Huba fideszes polgármester szerint a Balaton körül legalább ötven helyen van egymás mellett strand és kikötő, így a kettő megfér egymás mellett, az új kikötő pedig remélhetőleg vonzza majd a turistákat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.