Lemondott a bizottsági posztjairól a hazugkirály republikánus képviselő

külföld
2023 január 31., 18:42

Nem fog részt venni az amerikai Képviselőház bizottságainak munkájában George Santos republikánus politikus, aki hazudott a végzettségéről, a munkahelyeiről, az ingatlanjairól és a szexualitásáról is, mégis letette a képviselői esküt. Még arról is hazudott, hogy drag queennek öltözött-e korábban (igen).

photo_camera Fotó: SCOTT OLSON/Getty Images via AFP

Santos eredetileg a kisvállalkozásokkal és a tudománnyal foglalkozó bizottságnak lett volna tagja, de végül úgy döntött, lemond, amíg „tisztázódik a neve”, írja a BBC.

A New York-i képviselő korábban az amerikai álom megtestesüléseként hivatkozott magára: brazil bevándorlók meleg gyereke, aki előbb a Wall Streetig, majd a politika világába is fel tudott kapaszkodni.

Végül kiderült, hogy önéletrajza jelentős része hazugság, ezért fokozódott rajta a nyomás, hogy lépjen hátra, amíg zajlik az etikai vizsgálat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.