A mesterséges intelligenciát felismerő szoftvert adott ki az Open AI

TECH
február 01., 07:40
comments 13

A ChatGTP népszerű mesterséges intelligencia alapú chatelő algoritmusának létrehozója, az Open AI olyan szoftvert adott ki, amivel azonosítani lehet a mesterséges intelligencia által generált szöveget, közölte a vállalat szerdán.

photo_camera Fotó: JAKUB PORZYCKI/NurPhoto via AFP

A világ egyik vezető mesterséges intelligenciával foglalkozó cégének számító Open AI novemberben tette szabadon hozzáférhetővé a chatbotot, ami az emberi párbeszédekhez hasonlóan képes kommunikálni felhasználókkal. Hamar népszerű lett, azonban komoly aggályokat vet fel a szerzői jogokkal és a plágiummal kapcsolatban.

Az AI-azonosítót azonos témájú, ember és mesterséges intelligencia által írt szövegpárokból álló adathalmazon képeztek ki, közölte a cég. A szoftver nyilvános béta üzemmódban van, az OpenAI szerint a felismerő eszköz még nagyon megbízhatatlan az 1000 karakternél rövidebb szövegek esetében, ráadásul az AI által írt szöveget meg lehet szerkeszteni úgy, hogy azt a program ne ismerje fel.

A ChatGPT-t november óta több amerikai iskolai körzetben is betiltották, attól tartottak, hogy a diákok a szöveggenerátort csalásra használják majd. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.