Az FBI házkutatást tart Joe Biden delaware-i otthonában

külföld
2023 február 01., 15:19
comments 8

Az FBI Joe Biden elnök delaware-i otthonában házkutatást tart a titkos dokumentumokkal kapcsolatos nyomozás részeként, közölte az amerikai elnök ügyvédje, aki szerint a kutatást az elnök „teljes támogatásával” tervezték.

A CBS arról számolt be, hogy a nyomozás a minősített dokumentumok kezelésével kapcsolatos szélesebb körű nyomozáshoz kapcsolódik. Az FBI nem kommentálta a keresést.

Mivel a házkutatás konszenzusos volt, házkutatási parancsot nem kértek.

Joe Biden wilmingtoni otthona január 29-én.
photo_camera Joe Biden wilmingtoni otthona január 29-én. Fotó: Andrew Caballero-Reynolds/AFP

Joe Biden ügyvédje, Bob Bauer azt mondta, hogy a kutatást „előzetes bejelentés nélkül” hajtották végre a „működési biztonság és integritás” érdekében.

A kutatás a legfrissebb a sorozatban, amit különböző helyszíneken hajtottak végre, miután novemberben titkosított dokumentumokat fedeztek fel Washington DC-ben a Pennsylvania állambeli Philadelphiában működő a Penn Biden Centerben.

További dokumentumokat fedeztek fel Biden delaware-i otthonában a decemberi és januári házkutatások során.

Biden azt mondta, csapata azt tette, „amit meg kellett tennie”, és „teljes mértékben és maradéktalanul együttműködik” a nyomozásban. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.