Tucatnyi ember sérült meg, amikor összeütközött két német harcjármű a gyakorlótéren

baleset
2023 február 01., 20:20
A Puma harckocsi
photo_camera A Puma harckocsi Fotó: PHILIPP SCHULZE/dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 12 ember megsérült, amikor két Puma harcjármű ütközött a Bundeswehr gyakorlóterén, Gardelegenben. Egy súlyosan sérült katonát helikopterrel kellett elszállítani. A Spiegel értesülése szerint a Pumák tolatás közben ütköztek össze. A lap szerint éppen azt gyakorolták, hogyan kell ellentámadást végrehajtani a Leopard 2-es tankokkal kötelékben. Boris Pistorius védelmi miniszter szörnyűnek nevezte a balesetet a helyszínen, és mihamarabbi felépülést kívánt a katonáknak.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.