Sikkasztás és hivatali vesztegetés gyanújával nyomoznak egy Pest megyei tankerületnél

bűnügy
2023 február 01., 13:50

Az ügyészség és a rendőrség is megerősítette a Magyar Narancsnak, hogy sikkasztás és hivatali vesztegetés gyanúja miatt indult nyomozás egy Pest megyei tankerületi vezetőt érintő ügyben.

A Vác és Környéke írt korábban arról, hogy egy tankerületi vezető ingyen munkát és egyéb ajándékokat kért vállalkozóktól azért, hogy a felügyelete alá tartozó iskolákba beszállíthassanak. A vezető egyszer 700 kiló gyümölcsöt kért egy tankerülettel szerződésben álló vállalkozótól, hogy később is sikeresen pályázhasson az iskolagyümölcs-programban, máskor egy karbantartó cégtől kérte, hogy a megbízásokért cserébe csináljanak meg ezt-azt a családi házán.

Gyümölcsfesztivál Brandenburgban.
photo_camera Gyümölcsfesztivál Brandenburgban. Illusztráció: Patrick Pleul/dpa via AFP

A Magyar Narancsnak a Váci Tankerület Központ vezetője azt írta, a rendőrség nem kereste őt. Az ügy felderítési szakaszban van, a rendőrség gyanúsítottat még nem hallgatott ki. (Magyar Narancs)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.