Schadl a spanyolországi ingatlanjáról: vízparti, három medence, két jakuzzi, teniszpálya, mélygarázs, normál körülmények, három szoba, egy fürdő, egy terasz

bűnügy
2023 február 02., 05:23

Az elmúlt években mintegy húsz lakás, ház, nyaraló, üzlethelyiség tulajdonosa lett Schadl György és felesége – erről ír most a Blikk a Völner-Schadl-ügy lehallgatási anyagai alapján. A korábbi hangfelvételeken végre meg lehetett hallgatni, hogyan kérte Schadl György azt intézőjét „egy hármas meg valami normális pia” beszerzésére, ahogy azt is, miről beszélt Völner Pál és felesége, miután elkezdték lefoglalni az államtitkár vagyontárgyait.

A lap szerint Schadl, a a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke 2016 és 2021 között összesen 775 millió forintért vett ingatlanokat, köztük Spanyolországban is. Szórakoztató részlet, hogy míg a nyomozati anyagok szerint a La Manga-i, tengerparti lakásért Schadl 35 millió forintot fizetett, egy hangfelvételen egy haverjának – R-nek – már 70 millióról beszél.

R.: Merre vagy doktor úr, ha nem titok? Valami szép országban?

Schadl: Lakást átvenni Spanyolországban… Most még az eladó lesz benne, tehát mi még szállodában lakunk most, de akkor legalább elviszi a cuccait…

R.: Kíváncsi vagyok, nagyon kíváncsi vagyok.

Schadl: Ha jó, akkor rá pár hétre, ha ráérsz, ugyanilyen pár napra kiszaladhatunk.

Egy másik beszélgetésben pedig:

R.: Milyen volt Spanyolország, doktor úr?

Schadl: Szupi, minden szupi, kérlek.

R.: Milyen a ház vagy a lakás?

Schadl: Az szerintem f.sza.

R.: Hadd kérdezem már meg, hogy ott, az V. kerben, meg itt a nagyon menő dolgok… meg a XIII. ugyanabban az értékben milyen lakást kapnál? Gondolom a kilátás sem ilyen, ugye?

Schadl: Igen, félmillió euróért olyan tengerparti villa van, hogy besz.rsz.

R.: Arra már te is azt mondod, hogy ellaknál, nemhogy H. ellakna ott?

Schadl: Abban igen, félmilliósban ellakna… A miénk vízparti, előtte három medence, két darab jakuzzi, maga a tenger, teniszpálya tartozik hozzá, mélygarázs van, normál körülmények, három szoba, egy fürdő, egy terasz… Kétszázezer euró, hetvenmillió forint… Én mondom, szívesen lennék nyugdíjas La Mangán. Nekem nagyon tetszett.

Ezen túl 90,5 millió forintért vettek még egy balatoni nyaralót, amelyre alsó hangon 120 milliót költöttek, 2019-ben pedig egyetlen egy napot tudtak az erzsébetvárosi önkormányzat által meghirdetett lakásokból egyszerre többet is megvenni. Egy Izabella, egy Király, egy Nefelejcs, egy Garai, két Vörösmarty és egy Dohány utcai lakást. Összesen mintegy 207,7 millió forintot adtak a hét ingatlanért.

Ezeket most Schadl és felesége mind elveszítheti, mivel az ingatlanokat a nyomozás során zár alá vették.

Az ügyészség októberben nyolc év börtönt kért Völner Pálra. A vádirat szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke „korrupciós kapcsolatot” alakított ki Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárral, fideszes politikussal. Ennek keretében Schadl György rendszeresen készpénzt – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot – adott a politikusnak, aki cserébe Schadl érdekében gyakorolta a befolyását a végrehajtók kinevezésekor.