Vádat emeltek a férfi ellen, aki hagyta elvérezni élettársát

bűnügy
2023 február 02., 08:42

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség vádirata szerint a Dunaharasztin élő elkövető és a sértett nő élettársak voltak, kapcsolatuk során pedig a férfi egyre jobban uralkodni kezdett a nő felett, amit részben fenyegetésekkel, részben bántalmazásokkal ért el. 2021 decemberére a sértett már számos, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el az elkövetőtől, de nem fordult a rendőrséghez.

A vádirat szerint december 2-án egy vita során a férfi legalább háromszor megütötte a nőt, akinek a lábán „egy szúrt sérülés is keletkezett”, amely erősen vérezni kezdett. A nő ekkor maga hívta a mentőket. A diszpécser telefonon adott utasításokat a nőnek, és beszélt a férfival is, akinek a diszpécser elmondta, mit tegyen a vérzés csillapítására. A férfi azonban csak egy rövid ideig vett részt a nő ellátásában, majd elment. Rövid időre ugyan visszatért, de már nem segített az egyre gyengülő nőnek, végül autójával elhajtott.

Mire a férfi visszatért, a nő már nem lélegzett, és a mentők sem tudták újraéleszteni. A vérveszteség miatt veszítette életét, ami „jó eséllyel elkerülhető lett volna”, ha időben szoros nyomókötéssel látták volna el a sebét.

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség az elkövető ellen kapcsolati erőszak és segítségnyújtás halált okozó elmulasztása miatt emelt vádat. (MTI)